Coinbase Lommebok gjennomgang og veiledning for nybegynnere (2021)

Coinbase Wallet lar deg sende og motta krypto med enkle brukernavn – men dapp-nettleseren fremhever både løftene og fallgruvene til Web 3.

Kort fortalt

  • Coinbase Wallet er en kryptovaluta-lommebok og dapp-nettleser for iOS- og Android-enheter.
  • Den har et strømlinjeformet, rent grensesnitt med muligheten til å sende og motta krypto til et enkelt brukernavn.
  • Dapp-nettleserens brukervennlighet er i stor grad avhengig av UX for den aktuelle dapp.

Et nytt Internett bygges. En der du har kontroll over dine egne penger, data og identitet. Og måten å gå inn i Matrix – eller rettere sagt, Web3 – vil være gjennom nettleserlommebøker som MetaMask og Coinbase Wallet.

Problemet er at Web3 fortsatt bygges. Desentraliserte apper (dapps) er i sine tidlige stadier – de møter UX-utfordringer og lave brukernumre. Som et resultat har blockchain-apprevolusjonen stoppet litt. Men, selskaper pløyer fremover uansett – de prøver å bli de facto inngangspunktet for Web3.

Et slikt selskap er kryptobørs Coinbase, og i denne gjennomgangen undersøker vi om Wallet hjelper eller hindrer neste generasjon dapp-nettlesere.

Hva er Coinbase Wallet?

Coinbase Wallet er en mobil lommebok for lagring av kryptovalutaer, tilgjengelig for både iOS- og Android-enheter. Den støtter Bitcoin Future, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, XRP, Stellar Lumens, Dogecoin, samt alle ERC20-tokens (inkludert USDC og DAI). Tidligere kjent som Toshi, ble Coinbase Wallet omdøpt av Coinbase i august 2018.

Det er et eget og distinkt produkt fra den opprinnelige lommeboken som er inkludert i Coinbase-hovedappen, noe som betyr at det både er en Coinbase-lommebok og Coinbase Wallet.

Coinbase Wallets viktigste kjennetegn inkluderer det enkle brukernavnet for sending og mottak av krypto, og dets støtte for desentraliserte apper gjennom en inkludert dapp-nettleser – som mer senere.

Komme i gang med Coinbase Wallet

Å sette opp lommeboken er en ganske enkel prosess. Når du lanserer lommeboken for første gang, får du muligheten til å opprette en ny lommebok eller gjenopprette en lommebok ved hjelp av gjenopprettingsfrasen. Klikk på „Opprett en ny lommebok“, så blir du bedt om å lese Coinbases vilkår og betingelser og personvernregler. Klikk på „godta“ og du blir ført til et skjermbilde der du kan velge brukernavnet ditt.

Når du har valgt brukernavnet ditt, får du muligheten til å angi personverninnstillingene dine. Du kan velge enten en offentlig profil, som lar andre Coinbase Wallet-brukere søke etter brukernavnet ditt og sende deg kryptovaluta, eller en privat profil, som forhindrer andre brukere i å søke i brukernavnet ditt.

Klikk på „Neste“ og du blir bedt om å sikre lommeboken din ved hjelp av enten et passord eller en biometrisk sikkerhet, for eksempel Apples Face ID.

Til slutt får du muligheten til å sikkerhetskopiere lommeboken. Sikkerhetskopien din har form av en 12-ords gjenopprettingsfrase, som kan lagres i kryptert form på iCloud (på Apple-enheter) eller Google Drive (på Android-enheter), og få tilgang til med et passord. Alternativt kan du bare skrive ned gjenopprettingsfrasen og lagre den på et trygt sted.

Du kan hoppe over dette trinnet, men det er viktig å merke seg at hvis du mister gjenopprettingsfrasen, vil du ikke kunne gjenopprette Coinbase Wallet eller migrere den til en ny enhet.

Når lommeboken er satt opp, er brukergrensesnittet klassisk Coinbase: enkelt og enkelt å bruke, det får den rotete kryptoverdenen til å føles som noe din gran kan bruke.

Hjemmesiden viser hvilke mynter du har i lommeboken, en annen fane tar deg til en liste over dine kryptosamlinger (ikke-fungible tokens eller NFT-er, for eksempel CryptoKitties).

Du har også muligheten til å koble Coinbase-kontoen din til Coinbase Wallet; for å gjøre dette, klikk på innstillingsikonet nederst til høyre på startskjermen, og klikk deretter på „koble til konto“. Da blir du bedt om å godkjenne Coinbase-kontoen din ved å logge på. Dette vil gjøre det mulig for deg å overføre penger fra Coinbase-kontoen din med ett klikk (selv om det er verdt å merke seg at da Coinbase Wallet er en egen lommebok, vil du fortsatt pådra deg avgifter når flytte kryptoen din fra den ene til den andre).

Å gjøre og motta betalinger er en grei prosess. For å sende krypto velger du ganske enkelt kryptovalutaen du velger, velger beløpet du vil sende, og velger mottakeren. Du kan enten skanne en QR-kode eller skrive inn en langformet adresse, eller bruke Coinbase Wallets eget brukernavnesystem, som er enkelheten i seg selv; Bare søk etter brukernavn og velg mottakeren din fra listen. Det er også muligheten for å sende til Ethereum Name Service brukernavn.

Å motta krypto er så enkelt som det blir med kryptobokser også. Igjen, velg kryptovalutaen du vil motta fra listen over alternativer, og en QR-kode og adresse vil dukke opp, med muligheten til å dele adressen din. Selvfølgelig kan en annen Coinbase Wallet-bruker bare skrive inn brukernavnet ditt og sende krypto direkte til det, i stedet.

Hvor trygt er Coinbase Wallet?

I motsetning til Coinbase selv, er Coinbase Wallet et brukerstyrt, ikke-forvaringsprodukt. Det betyr til slutt at det er like trygt som du gjør det.

Lommeboken lager en 12-ords gjenopprettingsfrase når du oppretter den, og det er ditt ansvar å holde den trygg; alle som har gjenopprettingsfrasen, kan få tilgang til lommeboken og midlene den inneholder ved å sette den opp på en ny enhet.

Coinbase Wallet tilbyr muligheten til å lagre en kryptert, passordbeskyttet versjon av gjenopprettingsfrasen på enten Google Drive (for Android-enheter) eller iCloud (for Apple-enheter).

Du må også sikre Coinbase Wallet med enten et sekssifret passord eller biometrisk sikkerhet, for eksempel Apples Face ID. Dette brukes til å låse enten transaksjoner eller tilgang til appen (eller begge deler – men ett av de to alternativene må velges).

Dykking i Coinbase Wallets dapp-nettleser

Den andre utmerkede funksjonen til Coinbase Wallet er dapp-nettleseren. Dette er ganske enkelt en nettleser som gjør at lommeboken kan samhandle med nettsteder du besøker; det ligner på en hvilken som helst vanlig nettleser, med en søkefelt øverst, bakover og fremover og en startknapp. Det skal være enkelt; og når du kommuniserer med dapps, er det det. Men det er en eller to kompliserende faktorer.

For det første er iOS-brukere tvunget til å hoppe gjennom noen meningsløse ekstra bøyler for å komme til dappene i utgangspunktet. Hvis du bruker en Android-enhet, blir du møtt med en polert startside i App Store-stil med lenker til populære apper som Uniswap og CryptoKitties. Dessverre, ifølge Coinbase-sjef Brian Armstrong, har Apple forhindret Coinbase fra å tilby muligheten til å tjene penger ved hjelp av kryptovaluta, og muligheten til å få tilgang til desentraliserte finansieringsapper. Hva det betyr er at Coinbase må skjule lenkene og la brukerne finne sin egen vei til dapps.

Resultatet er at når du åpner Coinbase Wallets dapp-nettleser, blir iOS-brukere møtt med et tomt bokmerkskjermbilde, og de må navigere til dapps ved hjelp av nettleserens adressefelt. Det er en ekstremt uintuitiv brukeropplevelse – og det er verdt å merke seg at det er Apples policyer som er feil her, ikke Coinbase, selv om Coinbase kanskje kan legge en slags forklaringstekst på dapp-nettlesers startside for Apple-brukere.

Det legger også til et helt unødvendig risikoelement for å bruke dapp-nettleseren, siden kopiering og liming av adresser, eller skriving av dem i adressefeltet, kan føre til at brukeren gjør feil og ankommer phishing-nettsteder.

Selv Android-versjonen er imidlertid ikke helt brukervennlig; dapp-nettlesers startside mangler en søkefelt for å finne en bestemt dapp. Ved å klikke på en dapp får du en enkel beskrivelse, med et oppfølgingsklikk som fører deg til nettstedet.

Med vanlige apper vil denne opplevelsen føre til at en app blir installert på enheten din. Men i dappland blir du sendt til en mobil nettversjon av dapp, inne i lommeboknettleseren. Det betyr at det meste av plassen tas opp av den tykke nav-linjen nederst på skjermen, og etterlater en ynkelig mengde plass til selve appen. I tillegg er ikke alle apper mobilvennlige, og det føles som om du surfer på nettet i 1997.

Og det kaster opp sperring etter veisperring. MLB Crypto Baseball – som selger krypto-samle baseballspillere – henger på et roterende baseball. Oasis.app, som er tilgjengelig via MakerDAO, ser ut til å la deg koble lommeboken din inn i dapp-men det viser seg at det du faktisk trenger å gjøre er å bruke WalletLink-protokollen.

Det krever at du besøker skrivebordssiden, åpner en QR-kode, åpner WalletLink i Coinbase Wallet, og skanner den aktuelle QR-koden og signerer en transaksjon. Når du har gjort alt det, har du tilgang til nettstedet (selv om grensesnittet fremdeles er veldig klumpete).

I mellomtiden gir forsøk på å kjøpe en CryptoKitty meldingen „Ups, ser ut som denne transaksjonen er ugyldig“, etterfulgt av en popup som instruerer deg om å „Fullføre denne transaksjonen i lommeboken“ (vi prøvde dette på både iOS- og Android-enheter, med samme resultat).

Heldigvis realiserer noen dapps løftet om web 3. Å bytte litt ETH mot BAT på desentralisert økonomi (DeFi) app Uniswap, for eksempel, er et spørsmål om et par klikk og en Face ID-skanning, og går langt med å illustrere potensialet til DeFi paret til et brukervennlig grensesnitt.

Coinbase-lommebok: dom

Når det gjelder sending og mottak av kryptovaluta, gjør Coinbase Wallet jobben sin veldig bra; den har et glatt brukergrensesnitt, og muligheten til å sende og motta krypto med et enkelt brukernavn gjør prosessen veldig strømlinjeformet.

Som en påkjørsel inn i dapps-verdenen kommer det imidlertid til kort – selv om det ikke er helt Coinbases feil. iOS-brukere møter flere sperringer takket være Apples forbløffende uforsvarlighet. Men selv ved bruk av en Android-enhet er det unødvendige komplikasjoner rundt det som skal være enkle transaksjoner, som å kjøpe en NFT.

Så lenge dappopplevelsen forblir slik, vil lommeboken være veldig frustrerende å bruke. Når dapp-utviklere kan få grepet sitt – og begynne å forstå viktigheten av UX – vil Coinbase Wallet være et godt inngangspunkt. Men foreløpig er det fremdeles forut for sin tid.

Dieser Eintrag wurde in Bitcoin veröffentlicht.