De meest uitgesproken Bitcoin-walvis ter wereld zegt dat Crypto-katalysator een mythe is.

Een Bitcoin-walvis die bekend staat om het opschudden van de cryptoverse met controversiële uitspraken, zegt dat de ene alom gelovige katalysator voor de volgende crypto-stierenmarkt een mythe is.

De handelaar die bekend staat als Joe007 zegt dat het populaire verhaal dat crypto een nieuwe stierencyclus zal lanceren als gevolg van de inspanningen van de Federal Reserve om het systeem te overspoelen met liquiditeit over het algemeen verkeerd wordt begrepen. De walvis verwijst naar een Twitter-draad van Travis Kimmel, voormalig directeur van het data analytics platform GitPrime.

In de tweetstorm legt Kimmel uit dat de geldafdrukactiviteiten van de Federal Reserve het aanbod van Amerikaanse dollars in het systeem niet noodzakelijkerwijs verwateren zoals verwacht. Hij zegt dat hoewel de bankreserves aanzienlijk zijn gegroeid door het kwantitatieve versoepelingsprogramma van de Fed, de nieuwe dollars waarschijnlijk niet in het systeem zullen komen omdat zowel banken als consumenten niet optimistisch zijn over de vooruitzichten van de economie.

„De Fed heeft een grote show gemaakt van radicaal stijgende onderpandniveaus, maar het maakt niet uit – in ieder geval op dit moment. Niet als banken zich vreemd voelen over het verstrekken van leningen. Niet als mensen zich raar voelen over lenen… Banken hebben ook niet echt zin om te lenen, want de economie ziet er behoorlijk riskant uit. Dit is ook geen goed nieuws voor de netto geboortecijfers van de dollar.“

Kimmel zegt dat er niets is wat de Fed kan doen om nieuwe dollars in het systeem te duwen, tenzij de banken meer geld lenen. De voormalige GitPrime executive gelooft dat er in de toekomst een tekort aan dollars zal ontstaan, omdat investeerders dollars inruilen voor aandelen, terwijl leners tegelijkertijd zullen moeten beginnen met het terugbetalen van leningen, omdat er een einde komt aan de verdraagzaamheid.

Joe007 is het ermee eens dat er een tekort aan dollars in het verschiet ligt.

„Ja, de diepe ironie van de situatie is dat ondanks alle veel aangeprezen ‚gelddruk‘, er een enorm wereldwijd (euro)dollar-liquiditeitstekort is.“

De controversiële handelaar denkt dat het tekort zal blijven bestaan, zelfs te midden van miljarden dollars die worden uitgegeven aan stimulerende cheques.

„Inderdaad, dat is het geval. Zal het genoeg zijn om de monetaire inkrimping als gevolg van de wereldwijde schuldafbouw tegen te gaan? Ik denk het niet.

Dieser Eintrag wurde in Bitcoin veröffentlicht.